سنتز سبز نانو ذرات آهن با استفاده از عصاره گیاه دارویی نعناع فلفلی (Peppermint) وکاربرد اسپکتروسکوپی در مشخصه یابی و بررسی خواص انتی اکسیدانی آن

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

2 سبزوار

چکیده

در این بررسی از عصاره برگ ها جهت سنتز سبز نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی استفاده شد. خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره برگ و عصاره حاوی ذرات نانو آهن تعیین شد. بررسی ساختاری نانو ذرات آهن با استفاده ازمیکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد.
تشکیل نانوذرات آهن با تغییر رنگ محلول از زرد به قهوه ای مورد تایید قرار گرفت. هم در عصاره حاوی برگ و هم در عصاره حاوی نانو ذرات آهن خصوصیت آنتی اکسیدانی مشاهده شد و افزودن نانوذرات آهن سبب افزایش خصوصیات آنتی اکسیدانی نعناع فلفلی شد. بررسی ساختاری نانو ذرات آهن با استفاده ازمیکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که شکل ذرات کروی و میانگین ابعاد ان 70-80 نانومتر می باشد.

کلیدواژه‌ها