در این مقاله، به تشریح مبسوط مدلهای خطی توانمند در پیشبینی شاخص بازداری کواتس گروه وسیعی از ترکیبات طبیعی شناسایی شده در روغن اسانسیگیاهمیخک زینتی به عنوان یکی از گیاهان دارویی پرداخته شده است. در این راستا، اساس کار مبتنی بر روابط کمی ساختار بازداری (QSRR) میباشد که در منابع علمی از اهمیت بسزایی جهت برقراری ارتباط منطقی و هدفمند بین شاخص کواتس به عنوان یک متغیر وابسته و گروهی از توصیفکنندههای مولکولی به عنوان متغیرهای مستقل برخوردار است. در این راستا، پس از ترسیم ساختار ترکیبات مفروض در محیط نرمافزار هایپرکم و بهینهسازی آنها، جهت استخراج توصیفکنندههای مولکولی مربوطه از نرمافزار دراگون استفاده شد. در مرحله بعد، پس از حذف توصیفکنندههای غیر مرتبط و اضافی، نهایتاً با روشهای مرحلهای و روش انتخاب متغیر مبتنی بر الگوریتم ژنتیک گروهی از توصیفکنندههای مهم و مؤثر شناسایی و ارتباط خطی آنها با شاخص بازداری کواتس مورد بحث و بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله حاکی از توانمندی بالای مدلهای ارائه شده جهت پیشبینی شاخص کواتس گروه وسیعی از ترکیبات طبیعی دارد.
محمدحسینی, مجید, & نکوئی, مهدی. (1402). مراحل، محاسبات و نتایج حاصل از مطالعات پیشبینیهای نظری ارتباط کمی ساختار بازداری (QSRR) اسانس گیاه میخک زینتی. شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی, 13(41), 109-73.
MLA
مجید محمدحسینی; مهدی نکوئی. "مراحل، محاسبات و نتایج حاصل از مطالعات پیشبینیهای نظری ارتباط کمی ساختار بازداری (QSRR) اسانس گیاه میخک زینتی". شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی, 13, 41, 1402, 109-73.
HARVARD
محمدحسینی, مجید, نکوئی, مهدی. (1402). 'مراحل، محاسبات و نتایج حاصل از مطالعات پیشبینیهای نظری ارتباط کمی ساختار بازداری (QSRR) اسانس گیاه میخک زینتی', شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی, 13(41), pp. 109-73.
VANCOUVER
محمدحسینی, مجید, نکوئی, مهدی. مراحل، محاسبات و نتایج حاصل از مطالعات پیشبینیهای نظری ارتباط کمی ساختار بازداری (QSRR) اسانس گیاه میخک زینتی. شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی, 1402; 13(41): 109-73.